Om te voldoen aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) moet u deelnemersgegevens uit onze tool kunnen verwijderen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u dat kunt doen.
De pagina Deelnemers is toegankelijk via het menu aan de linkerkant of vanaf het dashboard.
Deze pagina Deelnemers toont een lijst met deelnemers die u kunt filteren op naam en e-mailadres.
U kunt deelnemers filteren op een gedeeltelijk e-mailadres, bijvoorbeeld op basis van het domein.
Deelnemers bewerken
U kunt de namen en e-mailadressen van uw deelnemers bewerken. De wijzigingen worden in het hele systeem doorgevoerd. Zoek uw deelnemer op gebruikersnaam of e-mailadres. Klik vervolgens op het bewerkingspictogram om uw wijzigingen door te voeren.
U kunt het e-mailadres niet wijzigen in een adres dat al door een andere deelnemer wordt gebruikt.
Deelnemers beheren
Je kunt ook elke individuele deelnemer beheren door op zijn of haar naam te klikken op de pagina Deelnemers.
Op de pagina Beheer deelnemer kun je de gebruikersnaam en het e-mailadres bewerken, zoeken naar academiegroepen waaraan een deelnemer is toegewezen, en de toewijzing aan academiegroepen eenvoudig ongedaan maken door op het pictogram rechts van een groepsnaam te klikken.
Het is niet mogelijk om deelnemers op individueel niveau uit de Iedereen -groep te verwijderen. Als u niet wilt dat uw deelnemers de Iedereen-groep zien, verwijdert u alle leerinhoud uit die groep.
Deelnemers verwijderen
Om één deelnemer te verwijderen, klikt u op het prullenbakpictogram.
Om meerdere deelnemers te verwijderen, maak je een selectie met de selectievakjes en klik je vervolgens op het prullenbakpictogram boven de kolom Acties.
Verwijdering is definitief en kan niet ongedaan worden gemaakt! De gegevens worden in het hele systeem verwijderd. Dit omvat naam en e-mailadres, sessiegegevens, resultaten en statistieken.
Deelneemersgegevens exporteren
U kunt alle gebruikersnamen en e-mailadressen van deelnemers exporteren naar een Excel-bestand. Klik op Start export van deelnemers.
De pagina wordt automatisch opnieuw geladen. Om uw export te bekijken en te downloaden, klikt u op Ga naar de exportoverzichtspagina.
Daarnaast kunt u deelnemers exporteren vanuit:
De academie (Academies > Beheren > Deelnemers).
Examens als de toegang is ingesteld op Een vooraf gedefinieerde groep deelnemers (Examens > Examentitel > Toegang).
Cursussen, als de toegang is ingesteld op Alleen op uitnodiging (Cursussen > Cursustitel > Deelnemers).
