Przejdź do głównej zawartości

Umożliwienie uczestnikom przeglądania swoich wyników w Akademii

🦉 Wyświetl wyniki w Akademii ✓ Wyświetl pytania i odpowiedzi ✓ Pobierz certyfikat ✓ Ustawienia

Możesz zdecydować, czy uczestnicy będą mogli przeglądać swoje wyniki w Akademii, czy nie. Dowiedz się, jak to zrobić.

Wyświetlanie wyników w Akademii

W portalu Akademii uczestnicy mogą przeglądać przypisane im treści szkoleniowe oraz ich status. Po zakończeniu egzaminu uczestnicy mogą również wyświetlić szczegóły testu, klikając przycisk Wyniki.

Spowoduje to przejście do przeglądu wszystkich sesji (lub prób) dla tego testu:

Następnie uczestnicy mogą kliknąć opcję „Wyświetl wyniki”, aby zapoznać się ze szczegółami konkretnej sesji, w tym z pytaniami, udzielonymi odpowiedziami oraz informacją, czy były one prawidłowe, czy nie:

Jako administratorAkademii, aby zapobiec oszukiwaniu, możesz chcieć, aby uczestnicy nie mieli dostępu do tych informacji. Na przykład w sali lekcyjnej nie chcesz, aby uczniowie porównywali pytania i odpowiedzi.

Jako administrator możesz wyłączyć przycisk „Wyświetl wyniki” dla uczestników. Przejdź do sekcji Akademia > Zarządzaj > Wybierz ustawienia i domenę.

Pole wyboru „Zezwól uczestnikom na przeglądanie szczegółów sesji i odpowiedzi” jest domyślnie zaznaczone:

Wystarczy odznaczyć tę opcję, aby usunąć przycisk „Wyświetl wyniki” z portalu Akademii dla uczestników. Jako administrator nadal będziesz mieć dostęp do tych danych na swoim pulpicie nawigacyjnym.

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?