Przejdź do głównej zawartości

Jak przeprowadzić szkolenie z wykorzystaniem urządzeń współdzielonych

🦉 Szkolenie uczestników nieposiadających własnego adresu e-mail na tym samym urządzeniu ✓Kursy ✓Często zadawane pytania

Czy Twoi uczestnicy nie mają firmowego adresu e-mail ani własnego urządzenia? Dobra wiadomość! Easy LMS oferuje ustawienia umożliwiające przeprowadzenie tego rodzaju szkolenia. Oto jak to zrobić!

1. Określ optymalne ustawienia logowania

Można skonfigurować ustawienia logowania w taki sposób, aby uczestnicy musieli podawać jedynie swoje imiona i nazwiska. Można jednak poprosić również o dodatkowe dane, takie jak numer telefonu i numer identyfikacyjny pracownika. Po ustaleniu ustawień logowania i utworzeniu treści można je udostępnić za pomocą adresu URL lub osadzić na swojej stronie internetowej. Aby uzyskać więcej informacji, przeczytaj, jak udostępniać treści.

Musisz wymagać podania adresu e-mail uczestników w zakładce Dane uczestników, aby ograniczyć liczbę prób na uczestnika.

2. Upewnij się, że dla każdego uczestnika uruchamiana jest nowa sesja

Gdy wielu uczestników korzysta z treści na tym samym urządzeniu, mogą pozostać zalogowani. Jak więc zapewnić, by dla każdego uczestnika została uruchomiona nowa sesja podczas korzystania z tego samego urządzenia? Zapoznaj się z naszymi wskazówkami poniżej.

W przypadku kursów

Możesz ustawić czas określający, jak długo uczestnicy pozostaną na stronie wyników, zanim powrócą do początku. Dostępne są dwie opcje:

  1. Przejdź do sekcji Zaawansowane. Wprowadź wartość w polu Liczba sekund na stronie wyników przed powrotem do początku.

2. Przejdź do Slajdy > Slajd końcowy > Edytuj slajd i ustaw liczbę sekund w tym miejscu.

W przypadku egzaminów

Możliwe jest dodanie dodatkowego przycisku na stronie Wyniki egzaminu, który przekierowuje z powrotem do strony startowej.

Inne opcje

  • Poinstruuj uczestników, aby otwierali treści szkoleniowe w trybie prywatnym w przeglądarce (karta incognito). Po zamknięciu karty zostaną usunięte dane logowania zapisane w plikach cookie. Można również

  • Włączyć tryb kiosku w przeglądarce, aby uczestnicy widzieli wyłącznie treści szkoleniowe na pełnym ekranie i nie mogli już przeglądać Internetu. Tryb kiosku ukryje jednak wszystkie przyciski, w tym przycisk służący do zamknięcia przeglądarki. Na stronie wyników umieść instrukcję, aby poinformować uczestników, że w celu zamknięcia karty powinni nacisnąć kombinację klawiszy Alt + F4.

Teraz możesz udostępnić swój egzamin lub kurs uczestnikom w sposób, który najbardziej im odpowiada!

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?