Hebben je deelnemers geen zakelijk e-mailadres of een eigen apparaat? Goed nieuws! Easy LMS heeft instellingen die dit type training ondersteunen. Zo werkt het!
1. Bepaal de ideale inloginstellingen
Het is mogelijk om de inloginstellingen zo in te stellen dat de deelnemers alleen hun naam hoeven in te voeren. Je kunt echter ook om aanvullende gegevens vragen, zoals een telefoonnummer en personeelsnummer. Zodra je de inloginstellingen hebt bepaald en je inhoud hebt gemaakt, kun je deze delen via een URL of door deze op je website in te sluiten. Lees voor meer informatie hoe je uw inhoud kunt delen.
U moet het e-mailadres van uw deelnemers verplicht stellen in het tabblad Deelnemersgegevens om het aantal pogingen per deelnemer te beperken.
2. Zorg ervoor dat voor elke deelnemer een nieuwe sessie wordt gestart
Wanneer meerdere deelnemers inhoud bekijken vanaf hetzelfde apparaat, kunnen ze ingelogd blijven. Hoe kunnen we er dan voor zorgen dat er voor elke deelnemer een nieuwe sessie wordt gestart wanneer hetzelfde apparaat wordt gebruikt? Bekijk hieronder onze tips.
Voor cursussen
U kunt een tijdsduur instellen die bepaalt hoe lang de deelnemers op de resultatenpagina blijven voordat ze terugkeren naar het begin. Je hebt twee opties:
Ga naar het gedeelte Advanced. Voer een waarde in voor Aantal seconden op de resultatenpagina voordat men terugkeert naar het begin.
2. Ga naar Dia's > Einde dia > Dia bewerken en stel hier het aantal seconden in.
Voor examens
Het is mogelijk om een extra knop toe te voegen aan de resultatenpagina van het examen, die terugleidt naar de startpagina.
Overige opties
Geef je deelnemers de instructie om de leerinhoud in de privémodus van hun browser te openen (incognitotabblad). Wanneer ze het tabblad sluiten, worden de in de cookies opgeslagen inloggegevens verwijderd. U kunt ook
De kioskmodus in de browser inschakelen, zodat de deelnemers alleen de leerstof op volledig scherm zien en niet langer op internet kunnen surfen. In de kioskmodus worden echter alle knoppen verborgen, inclusief de knop om de browser te sluiten. Vermeld op de resultatenpagina dat deelnemers de toetsencombinatie Alt + F4 moeten indrukken om het tabblad te sluiten.
Nu kunt u uw examen of cursus met uw deelnemers delen op een manier die het beste bij hen past!

